Властите в Кралството водят безмилостна борба срещу мрежите за трафик на

...
Властите в Кралството водят безмилостна борба срещу мрежите за трафик на
Коментари Харесай

Мароко стартира нова хуманна инициатива за миграцията

Властите в Кралството водят безмилостна битка против мрежите за трафик на хора
Кралство Мароко, чиято непосредственост до Европа е притегателна мощ за противозаконните мигрантски потоци, продължава да поставя изключителни старания за битка с незаконния трафик на хора – старания, които трансформират страната в един от стълбовете на сигурността в района.

В това отношение методът към ръководство на миграцията, създаден от мароканските управляващи, е част от световна самодейност, с която да се обезпечи хуманно отношение и отбрана на мигрантите, както и оперативното да се води битката против мрежите за незаконно прекачване на мигранти от Северна Африка към Европа.

Мароко постоянно е пледирало за хуманна, световна, прагматична и виновна миграция. Това трансформира страната в мечтана дестинация за мигрантите. В този подтекст кралството твърдо ползва интернационалните си задължения в региона на миграцията, даването на леговище и зачитането на човешките права. Тези задължения са отразени по-специално в използването на Националната тактика за имиграция и леговище (SNIA), стартирана през 2013 година Това е политика, която зачита достолепието и правата на мигрантите, както и приобщаваща политика на мигрантите във всички услуги, до които жителите имат достъп (образование, претовареност, настаняване, опазване на здравето, професионално образование и т.н.).

SNIA е невиждана самодейност на районно равнище. Освен това интернационалното и континенталното самопризнание докара до определянето на крал Мохамед VI за държавен водач първенец в оправянето с миграцията в Африка.

Кралската самодейност провокира две мощни дейности, които консолидираха континенталното измерение на миграцията, а точно Африканската миграционна обсерватория и Африканската стратегия за миграцията.

В рамките на SNIA повече от 50 000 жители от африкански страни са били легализирани и са изчистили административните си проблеми. Законно пристигнали лица също се възползваха от националния проект за интеграция, който им разрешава цялостен достъп до обществени, просветителни, медицински и стопански услуги.

Нещо повече, във връзка с злополучните събития, на които град Надор беше сцена, мароканските управляващи показаха съществено страдание за голямото принуждение, осъществено в този град на 24 юни 2022 година Този противен акт бе осъществен от проведени интернационалните мафиотски мрежи, които са забъркани в незаконната миграция и трафика на хора. Те вкарват мигранти от отвън Мароко и не се двоумят в това свое тъмно начинание да се възползват от уязвимостта на жертвите и да ги тласнат към рискови и смъртоносни завършения.

Мароко също бързо удостовери своята решителност да ускори съдействието с всички сътрудници в границите на споделената отговорност за възстановяване на районната сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР